Izbira samo zato, ker lahko

posted in: Blog zapisi | 0

Kolikokrat nekaj izberemo, ko je že skrajni čas, ko pride nekakšna nuja in ko smo potisnjeni v situacijo, namesto, da bi izbrali iz veselja in radovednosti, pravzaprav samo zato, ker lahko?
Kolikokrat opravičujemo svoje izbire in iščemo razloge zanje – pred drugimi, predvsem pa, pred sabo. Kakšna bi bila naša življenja, če bi izbrali, samo zato, ker lahko?

Ne govorim samo o stvareh (v mislih imam dogodke, situacije, ljudi,…), niti ne namigujem na kakšno brezglavo šopingiranje. Želim nas samo povabiti v zavedanje.

Kolikokrat si npr. privoščimo masažo šele takrat, ko jo res potrebujemo, ko je telo že izžeto in kriči po negovanju? Če ni nujno, seveda nimamo časa, nimamo denarja, ni še na vrsti, itd. Kaj, če bi si izbrali nekaj, kar je negovalno za naše telo, samo zato, ker bi se v tem trenutku želeli razvajati?

Kolikokrat odlašamo z nakupom avta ali pralnega stroja? In vedno iščemo razloge in pred sabo opravičujemo nakup. Ste se že ujeli, ko sami sebi govorite “ja sej bil že star in zrabljen in ni delal več kot bi moral…” Kaj, če bi si privoščil/a nov avto, samo zato, ker ti je všeč točno tistile.

In kako vemo, da je ta izbira prava za nas? Enostavno sledimo energiji – vprašajte svoje telo; ” telo, kaj je totalno negovalno zate v tem trenutku? Kaj lahko izberem, da bo totalno ekspandiralo najin svet?
Ne izberemo iz glave, ampak sledimo lahkotnosti.