Izbira samo zato ker lahko

posted in: Blog zapisi | 0

Kolikokrat nekaj izberemo, ko je že skrajni čas, ko pride nekakšna nuja, ko smo potisnjeni v situacijo, namesto da bi izbrali iz veselja, iz radovednosti, samo zato ker lahko..
Kolikokrat opravičujemo svoje izbire in iščemo razloge zanje – pred drugimi, predvsem pa pred sabo. Kakšna bi bila naša življenja, če bi si stvar izbrali, samo zato ker si jo lahko.

Ne govorim samo o stvareh (v mislih imam dogodke, situacije, ljudi,…), niti ne namigujem na kako brezglavo šopingiranje. Želim nas samo povabiti v zavedanje – Kolikokrat si npr. privoščimo masažo šele takrat, ko jo res potrebujemo, ko je telo že izžeto in kriči po negovanju? Prej pa za to nimamo časa, nimamo denarja, imajo druge stvari prioriteto… – kaj če bi si izbrali nekaj kar je negovalno za naše telo, samo zato ker bi se v tem trenutku želeli razvajati, brez razloga.

Kolikokrat odlašamo z nakupom avta, pralnega stroja in ko se odločimo za nakup, si to upravičujemo s tem, ja sej bil že star in zrabljen in ni delal več kot bi moral… – kaj če bi si privoščil/a nov avto, samo zato, ker ti je všeč točno tale.

In kako vemo, da je ta izbira prava za nas? Enostavno sledimo energiji – vprašaj svoje telo; ” telo, kaj je totalno negovalno zate v tem trenutku? Kaj lahko izberem da bo totalno ekspandiralo najin svet?
Ne izberemo iz glave, ampak sledimo lahkotnosti.