Naši vzorci & delovanje možganov

posted in: Blog zapisi | 0

Vsak trenutek naši možgani procesirajo ogromno količino informacij. Vse te informacije grejo skozi sito, ki določi katere informacije so za nas pomembne – te pridejo v našo zavest. To sito oz. program bazira na našem vrednostnem sistemu, ki je zgrajen na podagi naše vzgoje, izkušenj, okoliščin, družbe…Torej kar vidimo, slišimo, čutimo in ozavestimo, naši možgani izberejo, ker smatrajo da so to za nas pomembne informacije, ostale pa zavržejo. To je del naših vzorcev delovanja.

Če želimo spreminjat določena področja svojega življenja in širit okvire svojega delovanja, je treba ta program prilagodit, tako da spremenimo nastavitve in naložimo nove.

Poznamo občutek ko rečemo: “meni je čisto jasno kaj bi blo treba nardit, samo ne gre in ko se znajdem v situaciji, vedno reagiram isto…” – to je zato, ker naš kognitivni, logični um tukaj ni dovolj, treba je spremenit ta nezavedni program o katerem govorimo.

Pri tem je tehnika Access Bars zelo učinkovita. Je pravzaprav dokazano ena najučinkovitejših tehnik za spreminjanje vzorcev in za vstopanje v več zavedanja, kar omogoča videt širšo sliko. Tehnika deluje sprostitveno in regenerativno na celotno telo, saj naše možgane pelje v theta stanje (stanje meditacije).

Barsi so točke na glavi, ki jih stimuliramo z nežnim dotikom s prsti. Proces se odvija leže na masažni mizi. Na tečaju se naučimo kje so točke in kako jih aktiviramo. Naučimo se tudi zastavljati vprašanja, ki usmerjeno in učinkovito sodelujejo pri spreminjaju vzorcev in vnašanju lahkotnosti v situacije v katerih se znajdemo vsakodnevno.