silhouette of person riding a horse

O voljnosti izgubiti vse

posted in: Blog zapisi | 0

Današnji zapis je sprožila, karta s sporočilom “Within nothing, there is everything”, ki je zame povezala stvari, ki so se mi dogajale v preteklih tednih.

Kliknilo mi je, da gre v tem citatu pravzaprav za voljnost izgubiti vse. Dokler predvidevamo točno določeno pot kako naj bi nekaj izgledalo in se izšlo ter, dokler smo prepričani kaj je za to situacijo, odnos ali nek projekt, prav in kaj narobe, do takrat stvari nadziramo in držimo. V bistvu je kot bi jih stiskali in jim ne pustili, da zadihajo.

V momentu, ko smo zadevo pripravljeni izgubit – takrat popustimo vajeti, gremo onkraj svojih projekcij in pričakovanj in tako dopustimo, da se stvar, projekt ali odnos oblikuje v nekaj večjega. Zasije in zacveti v nepričakovane razsežnosti.

Katera stvar v vašem življenju je tista, za katero veste, da bi lahko bila nekaj več in nekaj drugega? In kaj bi bilo potrebno, da bi jo bili voljni izgubiti?

Kajti ko je nič, takrat je več, takrat je vse.

P.S: tretma barsov je zame tisti, ki mi pomaga razjasnit in ozavestit, kje kontroliram stvari in katere stvari imajo potencial za veličino.